RPG Etherness

Šamani, čarovniki, volkodlaki in vampirji na istem otoku
 
KazaloPortalCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Share | 
 

 Pravila

Go down 
AvtorSporočilo
Jade MacKenzie
Vodja klana
Jade MacKenzie

Število prispevkov : 460
Join date : 25/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Pravila   Ned Jan 03, 2010 4:11 pm

PRAVILA FORUMA

Vsi vodje klanov so moderatorji, kar pomeni, da skrbijo za upoštevanje vseh pravil.
Vsak vodja klana si sam/a izbere svojo desno roko.
V času napovedane odsotnosti vodjo klana v vsem nadomešča njena oziroma njegova desna roka.
Vodja klana enkrat mesečno razpiše nalogo, ki so na voljo članom klana ter vodi mesečni koncilij.

Na vseh delih foruma je prepovedano prekomerno preklinjanje, žaljenje drugih članov, kakršna koli nestrpnost ter oglaševanje neprimernih in/ali avtorsko zaščitenih vsebin.
V podpis lahko nalepite banner v velikosti 150x450 - torej 150px visok in 450px širok.
O napredovanju v višji rank boste obveščeni. Napredovali pa boste, ko bo to primerno.

Na RPG delih foruma so prepovedana OOC sporočila. Uporabljajte zasebna sporočila.
Preden začnete pisati v RPG delu foruma, mora biti vaš opis odobren s strani vaše bodoče vodje klana.
Mesečni konciliji klana so obvezni za vse, ki morajo poročati o opravljenih nalogah. Če vas na sestanku ni, se šteje, kot da niste bili na nalogi. Priporočljivi pa so tudi za vse ostale, ki želijo napredovati v višji rank.
Drugih likov ne smete ubiti brez njihovega dovoljenja.

Nove teme lahko odpirate v kolikor se vam to zdi potrebno. Samo glejte, da bo nova tema na primernem mestu.
Nove teme smete odpirati samo na svojem in nevtralnem ozemlju. Če pa bi potrebovali novo temo na tujem ozemlju zaradi opravljanja naloge (ker so vse zasedene in se nočete rinit zraven ali pa vas naloga pošilja na kraj, ki ga še ni), se o tem posvetujte z vodjo svojega klana.
Svoje bivališče si uredite v drugem forumu na svojem ozemlju (torej Votline, Vasica, Kripte in Koče).
V kolikor vodja klana želi, da ga pred odprtjem nove teme obvestite (glede na to, da je moderator), ste to dolžni storiti.

Če boste prekršili katero koli pravilo, boste dobili opozorilo. Opozorilu sledi pogojni ban, temu začasni ban in nazadnje dokončni ban (temu se bo najverjetneje pridružil tudi ip ban)


RPG PRAVILA

Vedno pišite v tretji osebi ednine in v pretekliku - "Mojca je šla..."
Pišite čim bolj slovnično pravilno in nikar se ne spuščajte v preveč nazorne opise nasilja in spolnosti, vaš lik pa naj ne preklinja preveč.
Nikoli ne pišite kaj počnejo ali govorijo drugi liki.
Še enkrat, naenkrat lahko pišete samo na treh mestih, kamor štejejo tudi naloge in mesečni konciliji klana.
Spoštujte in ubogajte vodjo svojega klana, saj ima ta vso pravico, da vas izobči iz klana.
Na ozemlju drugega klana ste na lastno odgovornost. Če vas ujamejo, vas ujamejo. Smola.
Poskušajte se zadržati in ne povzročajte izgredov v mestecu. Če bodo ljudje odšli, se lahko poslovite od zabave.
Ljudi iz mesta ne jemo in jih ne mučimo! (razen. če si posameznik to zasluži)
Veljavna valuta so zlatniki in srebrniki in nihče jih nima polne žepe. Ravno revni pa tudi niste, razen če si tega izrecno želite.
NIKOLI ne izvajajte česar koli kar je nad vašim rankom. Resno, NIKOLI.


NALOGE

Vsaka vrsta ima na svojem ozemlju tudi forum Naloge. Tja imate dostop samo vi in vodja klana, pripadniki drugih vrst pa ne. Vodja klana bo v tem delu vsak mesec odprl temo z nalogami, ki so na voljo. Pri vsaki nalogi bo zapisan kratek opis naloge, potreben rank za opravljanje naloge, število članov potrebnih za nalogo ter morebitna nagrada. Na nalogo se prijavite z odgovorom na temo v katerem OBVEZNO napišite za katero nalogo se javlate.
Prijavite se na nalogo, ki vam najbolj ustreza glede na vaše sposobnosti, ne glede na obljubljeno nagrado, ker se lahko zgodi, da naloge ne boste opravili in ne bo nobene nagrade. Kvečem še kakšna kazen, če bo vodja klana slabe volje.
Če nimate ranka, ki je potreben za opravljanje naloge, se nanjo ne prijavljajte, ker je ne boste smeli opravljati. Ko boste imeli višji rank, ste sicer dovolj sposobni in močni, da opravite nalogo za nižji rank, ampak bodite fer in se ne prijavljajte na naloge pod vašim rankom.
Če je za nalogo potrebno večje število članov, jo vsi člani opravljajo skupaj. Če imate bolj malo časa in veste, da se boste zelo težko uskladili z drugimi člani pri isti nalogi, se na tako nalogo raje ne prijavite. Če bo kazalo, da se na nalogo ne bo prijavilo zadostno število članov, kontaktirajte vodjo klana, da spremeni nalogo. Ne naredite tega že dve uri po prijavi, ampak počakajte kakšen teden. Ko se je na nalogo, ki zahteva več članov, prijavilo zadostno število, se med seboj uskladite kdaj in kje boste začeli pisati, da se ne boste potem lovili po celem otoku.
Nagrade niso obvezne. Vodja klana lahko da kakšno nagrado za uspešno opravljeno nalogo, obvezno pa ni. Če je na voljo samo še naloga, ki nima nagrade, ne skrbite. Boste imeli pa naslednjič več sreče. Samo toliko, da smo si na jasnem – uspešno opravljena naloga še ne pomeni tudi višjega ranka, da ne bo kakšne pomote.

Nalogo morate opravljati v primerni temi. To pomeni, da ne morete v svoji spalnici napisati celotnega sporočila o opravljanju naloge. Niti ni dovoljeno tega storiti v končni temi. Za posamezno nalogo morate napisati vsaj 3 sporočila, lahko pa tudi več. Opišite svoje priprave na nalogo, kako ste prišli do cilja, dejansko opravljanje naloge in tako naprej.

Če vas pri opravljanju naloge ujamejo, vas pač ujamejo. Ne zganjajte heroja v stilu *bum* vsi so mrtvi, ker to ni dovoljeno. Na splošno takih sporočil ne bomo nikjer prenašali, ne samo pri nalogah. Če so vas ujeli, lahko poskušate zbežati, lahko pa se pustite rešiti. Reševanje je lahko veliko bolj zanimivo kot pa beg čez hribe in doline. Pa bodite brez skrbi – vaš vodja klana bo sigurno izvedel, da ste ujeti in klan vas ne bo pustil gniti pri sovražniku. Razen, če ste prejšnji dan zažgali večerjo in so šli spat lačni…

Novi člani morate na nalogo počakati do naslednjega meseca. Kar pomeni, če ste se na forum prijavili sredi februarja, se boste na nalogo lahko prijavili marca. Tudi vodje klanov bodite pozorni na to, če se slučajno kakšen član zmoti.

MESEČNI KONCILIJI KLANA
šamani


čarovniki


volkodlaki


vampirji


Če na koncilij zamudite in pridete za vodjo klana je njegova oziroma njena odločitev ali se vam ga dovoli udeležiti.
Do nedelje pomeni, da morate priti najkasneje v soboto zvečer, ker v nedeljo pride vodja klana - lahko je to 5 minut čez polnoč ali pa šele zvečer. Vsekakor pazite, da boste na konciliju pred vodjo klana. Razen, če za razvoj zgodbe namenoma zamudite in podobno.

RANKI

Prvi rank, ki ga dobite je Vajenka oziroma Vajenec, naslednji je Polnopravna članica oziroma Polnopravni član in zadnji Legionarka oziroma Legionar. Če vodja klana izbere vas, dobite rank Desna roka.
Z vsakim rankom se vaše sposobnosti izboljšajo, opisane pa so v temi "Sposobnosti glede na ranke".

Desne roke vodij imajo enako sposobnosti kot člani z rankom legionarka/legionar, le da so za pol ranka močnejši. Enako velja za vodje klanov, ki so močnejši za cel rank. Posebne sposobnosti, ki jih imata vodja klana in desna raka pa so zapisane pri opisu vrst.

Vsi, ki imate isti rank ste si med seboj po moči enakovredni, ne glede na vrsto. V primeru boja s pripadnikom druge vrste je vaša zmaga odvisna od uporabe sposobnosti in nepovršnosti pri pisanju. Če se bo volkodlak pognal v tek in ga boste poskušali ujeti, teg ne morete storiti tako, da preprosto stečete za njim.

V kolikor naletite na nekoga z višjim rankom ali večje število članov z istim rankom kot je vaš pa pač nimate veliko možnosti. Razen, če naletite na koga, ki svojih sposobnosti ne pozna in vas bo poskušal premagati z dolgočasenjem do smrti ali pa kaj podobnega.

Ne igrajte herojev dokler to niste. Če boste izvajali kar koli nad vašim rankom, boste kršili pravila. Če boste nekomu z nižjim rankom napisali, da ste zmagali, ker imate višji rank, naredili pa v bistvu čisto nič, ste se krepko zmotili.

_________________

Though in your grave you lie, I'll always be with you - this rose will never die.... This rose will never die.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://rpgetherness.slovenianforum.com
 
Pravila
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
RPG Etherness :: Dobrodošli :: Vse kar morate vedeti-
Pojdi na: