RPG Etherness

Šamani, čarovniki, volkodlaki in vampirji na istem otoku
 
KazaloPortalCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Share | 
 

 Opisi Vampirjev

Go down 
AvtorSporočilo
Jade MacKenzie
Vodja klana
Jade MacKenzie

Število prispevkov : 460
Join date : 25/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Opisi Vampirjev   Ned Jan 03, 2010 4:27 pm

V tej temi vampirji opišete svoje like. Za prijavo izpolnite spodnji obrazec in počakajte na odobritev opisa.

Ime in priimek:
Starost, ko je postal/a vampir:
Dejanska starost:
Rasa:
Izgled in fizične značilnosti:
Značaj:
Zgodovina:


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
OPOMBE:
Dejanska starost ne sme biti manjša od 15 let in ne višja od 160 let.
Izberete lahko katero koli raso razen vilincev.
Pri izgledu opišete višino in težo svojega lika, postavo, barvo las in oči, kakšna oblačila nosi, ali nosi nakit ter morebitne druge značilnosti. Pri vsem tem obvezno upoštevajte značilnosti izbrane rase.
Pri značaju opišete značaj svojega lika, logično. Kaj mara, česa ne, s kakšnimi osebami se razume in s kakšnimi ne, njegove skrite želje in skrivnosti, močne in šibke točke in tako dalje. Obvezno upoštevajte značilnosti izbrane rase.
Pri zgodovini obvezno opišite vse dogodke, ki so bili pomembni v življenju vašega lika. Kdaj je postal vampir ter kdo ga je spremenil, če ve, kje je živel preden je prišel na otok, v kakšnih okoliščinah je prišel na otok, ali je prišel preventivno ali so ga ljudje že kdaj preganjali, kaj je počel preden je prišel in tako dalje.

Prosim vzemite si čas in se potrudite pri pisanju opisa. Opis je prva stvar, ki jo bomo prebrali vodje klanov pri iskanju svoje desne roke, in če boste pri opisu skoparili nimate nobene možnosti, da ste izbrani. Ne bomo pisali koliko vrstic morate napisati, ampak če bo pomanjkljiv, bo vaš opis zavrnjen in ga boste morali dopolniti. Pa pišite cele stavke, ne samo naštevat.

P.s: Se opravičujem, ker so opombe napisane kot da gre za moški lik, ampak če bi vsak glagol pisala za oba spola, bi bila zadeva popolnoma neberljiva.

_________________

Though in your grave you lie, I'll always be with you - this rose will never die.... This rose will never die.


Nazadnje urejal/a Jade MacKenzie Tor Jan 12, 2010 8:47 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://rpgetherness.slovenianforum.com
Jade MacKenzie
Vodja klana
Jade MacKenzie

Število prispevkov : 460
Join date : 25/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Tor Jan 05, 2010 8:54 pm

Ime in priimek: Jade MacKenzie
Starost, ko je postal/a vampir: 22 let
Dejanska starost: 247
Rasa: polvilinka

Izgled in fizične značilnosti:
Jade je visoka slabih 170 centimetrov, kar za polvilince niti ni nenavadno. Svojo suho postavo in svetlo zelene oči je podedovala po mami, ki je bila vilinka. Ker pa je bil njen oče človek, je njena postava nekoliko bolj polna kot pri vilincih, čeprav nihče razen vilincev ne opazi razlike. Ima dolge temno blond lase, ki zakrivajo nekoliko zašiljena ušesa in jih vedno nosi spuščene. Dve drobni brazgotini, ki ju je imela na vratu zaradi ugriza, sta izginili pred dobrimi osemdeseti leti. Razen srebrnega pečatnega prstana s simbolom klana ne nosi nakita. Ta prstan je tudi edina stvar, ki izdaja, da ne gre za navadno dekle. Njena garderoba je sestavljena iz tesno prilegajočih se oblek toplih barv in na prvi pogled je Jade poosebljena milina in nežna duša. Globoko v očeh pa ji piše, da je doživela že marsikaj in ni zgolj naivna blondinka. Njeni nasprotniki jo vedno podcenjujejo, za kar plačajo z življenjem. Na njej ni ničesar posebnega, razen mogoče tega, da je vedno bosa.


Značaj:
Njen značaj je precej raznolik. Včasih je dobre volje, se smeje na ves glas in je pripravljena vsem pomagati, včasih pa je hujša kot osje gnezdo in pripravljena napovedati vojno celemu svetu. Človek bi pričakoval, da bo nekdo njene starosti potrpežljiv, a temu še zdaleč ni tako. Vampirka nima nobenega potrplenja, ne prenese čakanja in naravnost sovraži ljudi, ki ne povedo bistva, ampak okolišijo. Nekaj potrplenja ima samo z mladimi vampirji, ki še nimajo popolnoma razvitih sposobnosti. Razen, če so površni. Tudi tega ne prenese. Ne prenese mevž in slabičev. Izdajstvo kaznuje s smrtjo.
Od članov svojega klana zahteva popolno vdanost, saj je tudi ona popolnoma vdana klanu in vedno misli na skupno korist. Člane klana bi vedno zaščitila ne glede na posledice. Čeprav napake vedno kaznuje, dobro opravljene naloge pa ponavadi navidez spregleda, je to resnično samo navidez. Nikoli ne pozabi kdo je izpolnil njene ukaze in kdo največ prispeva za dobrobit klana.
Njen značaj je zelo temperamenten in vedno je polna energije. Vseeno pa svoja čustva in misli odlično skriva pred drugimi, tako da nikoli ni mogoče zagotovo reči kakšne volje ali kaj si misli. Do večine je zaradi slabih izkušenj skrajno nezaupljiva in nikomur ne pove vsega o sebi. Nihče ne more trditi, da jo resnično pozna, čeprav peščici vampirjev zaupa bolj kot ostalim.

Zgodovina:
Jadina mama je bila pripradnica starodavnega klana vilincev, ki ni dovoljeval mešanja njihove krvi s človeško. Niama se je vseeno zaljubila v človeka in kmalu sta spočela ljubko hčerko. Ko se je Jade rodila, so ostali vilinci takoj prepoznali človeško kri, a so jo vseeno sprejeli medse. Raje so živeli s polčlovekom, kot pa da bi ta polčlovek, po starodavnih pravilih pripadnica njihovega klana kljub nečistosti, živela med ljudmi. Ko pa je njen oče prišel pogledat svojo novorojeno hčerko, so ga vilinci pregnali. Tako je Jade odraščala z mamo pri ostalih vilincih, čeprav ni nikoli resnično spadala med njih. Ko je dopolnila 20 let, je bila po starostnih merilih odrasla, ampak še zdaleč ni vedela dovolj, da bi lahko preživela na njihovem ozemlju. Jezika ni poznala tako dobro kot drugi odrasli, za umetnost je bila manj nadarjena od svojih vrstnikov in končno je sprejela odločitev, da bo poiskala svojega očeta in poskusila živeti med ljudmi.
V tistih časih je bilo to dokaj neobičajno in Jade je kmalu spoznala, da so vilinci med ljudmi - kajti ljudje so jo imeli za čistokrvno vilinko - taka redkost, da je bilo potovanje med njimi nevarno. Začela je potovati samo ponoči, neslišno in skrita pod tančico noči. Minilo je skoraj leto dni preden je očeta našla v Firencah. Ampak namesto, da bi jo Arnold sprejel in zaščitil, je ni priznal za svojo hčer in jo nemudoma odslovil. Preveč ga je spominjala na Niamo, ki ni naredila ničesar, da bi bila oče in hči lahko združena. Tako je Jade potovala dalje po svetu še eno leto.
Potem pa je na Siciliji naletela na manjšo skupino za katere je sklepala, da so vilinci. Tudi oni so potovali ponoči, bili so polni miline in vsi so imeli veliko lepše poteze kot ljudje. Po slabem tednu nočnega druženja je napočil njen 22. rojstni dan, ki so ga proslavili skupaj, saj družine ni imela več. Po preveliki količni alkohola in vedno bolj privlačnem Julianu, jim je končno zaupala svojo življenjsko zgodbo. Julian je bil nadvse razumevajoč, sočuten in sploh vse kar potrebuje mlado dekle z zlomljenim srcem in brez občutka pripadnosti. Pridobil si je njeno zaupanje in še preden se je zavedala je začutila ugriz, ki ga je nemudoma zamenjala ostra bolečina, ki je pretresla njeno telo. Naslednjo noč se je zbudila v lepo opremljeni sobi, s strahotnim glavobolom in neskončno šibka. Ob postelji je sedel Julian, ki ji je nemudoma na ustnice pritisnil časo s svežo krvjo. Ko je prišla nekoliko k sebi, ji je pojasnil kaj se je zgodilo. Na svoj 22. rojstni dan je postala vampirka.
V nasprotju z njenimi strahovi, je Julian ni nameraval zapustiti. Izkazalo se je, da jo je spremenil, ker je iskal družico. Ko je prvotni šok ob tem, da je vampirka minil, si je morala priznati, da ji je ta misel zelo všeč. Tako sta od tiste noči dalje skupaj potovala kamor so ju zanesle noge in uživala življenje. Sčasoma sta se vrnila v Julianove kraje in Jade je izvedela, da je njegov oče vodja klana. Takoj so jo sprejeli medse in končno se je nekje počutila kot doma ter kmalu tudi sprejela družinski priimek. Dokler ni nekaj deset let - ki so minila kot bi mignil - kasneje izbruhnila manjša vojna z ljudmi, v kateri je bil Julian umorjen. Jade je bila zlomljena in dolgo je potrebovala, da je nehala objokovati njegovo smrt ter zavzela njegovo mesto desne roke. V spomin na ljubljenega je bila njegovemu očetu najboljša desna roka kar bi si lahko želel.
Stanje miru je zopet trajalo samo nekaj deset let. Tokrat je izbruhnila veliko večja vojna. Ker je bil Julianov oče že na moč naveličan bojevanja, Jade ni preostalo drugega, kot da ona vodi klan. Od začetka so se celo uspešno borili in branili svoje ozemlje. A ljudi je bilo veliko več kot njih. Naposled se je Julianov oče, še zadnji iz nekoč velike rodbine odločil za junaško maščevanje smrti svojega edinega potomca. Zbral je vso svojo moč in napadalce zadržal dovolj dolgo, da je Jade lahko člane klana odpeljala na varno in tako sama postala vodja klana.

_________________

Though in your grave you lie, I'll always be with you - this rose will never die.... This rose will never die.


Nazadnje urejal/a Jade MacKenzie Tor Jan 19, 2010 8:35 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://rpgetherness.slovenianforum.com
Alison Stonem
Vajenka
Alison Stonem

Število prispevkov : 2
Join date : 08/01/2010
Age : 26

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Pet Jan 08, 2010 6:55 pm

Ime in priimek: Alison 'Allie' Stonem
Starost, ko je postala vampir: 17
Dejanska starost: 108
Rasa: človek
Izgled in fizične značilnosti:
Alison se zaradi svojega precej nevpadljivega videza, namreč rodila se je dvema povsem običajnima človekoma, zlahka pomeša med množico ljudi, nekoliko težje pa med pripadnike ostalih ras. Že res, da ni niti približno toliko visoka kot je za večino sicer značilno, meri namreč borih sto sedeminšestdeset centimetrov in tehta zgolj devetinštirideset kilogramov. Kljub koščeni postavi pa ima ravno dovolj oblin na vseh potrebnih mestih in zato privabi še kakšen dodaten pogled. Ima zelene oči, ki so kot odraz njenega trenutnega počutja, včasih pa so lahko tudi povsem brezizrazne, kajti le tako ji uspe prikriti svoje skrite namene, resnične občutke in čustva. Poleg oči jo krasijo tudi gosti, temno rjavi lasje, ki se ji rahlo kodrajo preko ramen in jih ima veliko večino časa kar spuščene, včasih pa jih spne v čop, čeprav tako razkrije kakšno izmed drobnih brazgotinic. Ni pretirana oboževalka nakita in ostalega kiča, ki ga drugi še preveč radi navlečejo nase, dovolj ji je kakšna običajna in preprosta zapestnica, prstanov in verižic pa ne nosi, kljub temu, da je kar nekaj podobnih reči podedovala od babice, ki je nošnjo le-tega verjetno pričakovala. Četudi je precej bleda, pa zaradi temnih las in temnih oči raje obleče svetla oblačila, ki so po navadi precej ohlapna, včasih pa je enostavno potrebno nadeti kaj bolj oprijetega in na prvi pogled bolj svečanega, kot sicer.

Značaj:
Včasih bi se Allie lahko pohvalila z izjemno mirnostjo in zmožnostjo kontroliranja same sebe, sedaj pa bi o tem lahko precej dolgo razglabljala. Četudi je od njene preobrazbe v vampirja minilo že precej desetletij, pa nikakor ne more več izpostavljati dobrega nadzora nad sabo, ki ga je bila sposobna pred natančno enaindevetdesetimi let, pa čeprav je štela zgolj sedemnajst let. Ognjevitost je z leti samo rastla in čeprav ji je bilo rečeno, da se bo sčasoma vedno lažje obvladovala, tega še sedaj ni sposobna. Že res, da je bila vedno precej inteligentna, dosti bolj predana sebi in svoji družini, kot pa zabavi, mirna in prijetna, je nekaj teh značilnosti izgubila takrat, ko je prejela tisti usodni ugriz, ki je njeno življenje za vedno zaznamoval in popolnoma spremenil. Včasih čisto sproščeno dekle, sedaj večkrat doživlja takšne in drugačne temperamentne izpade, ki jih z distanciranjem od drugih bitij, vedno pogosteje uspešno prekinja. Sicer pa je na trenutke sposobna precej presenetiti, izraziti svojo prijaznost, dobrovoljnost in zaupanje, ki ga kljub presenečenju, ki ga je doživela pred desetletji, ni popolnoma izgubila. Njen značaj je tako rekoč precej protisloven, na trenutke je lahko precej nežna, zgovorna in prav vsakemu izredno simpatična, v par sekundah pa se lahko vse to sfiži, Allie pa pokaže vso zadirčnost, agresijo in ljubosumje, ki ga premore. Pa vendar ji to večkrat pride prav, sploh ko se mora postaviti v bran svojim prijateljem in ljubljenim, takrat namreč sploh ne razmišlja o posledicah svojih dejanj in poskuša narediti prav vse. Ker fizično enostavno še ni dovolj močna, da bi kar tako obračunala s kom, je za takšne in drugačne prepire prilagodila kar svoj jezik, ki je lahko prekleto oster in zato marsikoga hitro užali in preseneti.

Zgodovina:

Pred dobrim stoletjem je bila družina Stonem v povsem drugačnem položaju kot sedaj. Alisonina mati, Katharine Ella je bila pripadnica človeške rase, ki se bitij okrog sebe praktično ni zavedala in je živela povsem običajno življenje, značilno za tipične ljudi. Bila je nadvse simpatična, jezična, pa vendar zelo lepo vzgojena in vedno pripravljena pomagati pomoči potrebnim ljudem. Nekako je naneslo, da se je, kljub nadutim in dokaj bogatim staršem, vedno več družila s precej revnejšim Marcom, kasneje pa se je z njim tudi poročila. Seveda Ellina družina nad tem ni bila niti najmanj navdušena, kaj šele, da bi ji to dejstvo kdajkoli odpustila in v trenutku je postala vredna ravno toliko kot njen partner – v elitni družbi ni bila več dobrodošla, vse večkrat je bila žrtev zaničevanja, toda s tem se ni obremenjevala, vsaj dokler je bila srečna. Že res, da sta si z Marcom komajda priskrbela ohranjeno bivališče in ga uredila v svojem slogu, ki je bil zavoljo pomanjkanja denarja precej skromen, toda, čeprav bo zvenelo izrabljeno, ljubezen ju je nekako le držala pokonci. Čez nekaj let sta dobila svojo prvo in edino hči, njena sestra dvojčica je med porodom namreč umrla, mati pa prav tako. Šibka deklica je komaj preživela, toda sčasoma ji je šlo vedno na bolje in oče jo je, kljub pomanjkanju tiste resnične materine ljubezni, vzgojil v dobro dekle, ki od njega ni podedovalo zgolj vrednot, ampak tudi zelene oči in temne lase. Odraščala je v enostarševski družini, ves čas pa jo je navzemal strah, da si bo oče z leti le našel drugo žensko, pozabil na mati in včasih se je zaradi tega tudi sama počutila krivo. Ni je želela pozabiti, kaj šele, v zameno zanjo, sprejeti drugo žensko, zato je bila edina rešitev ta, da se hitro in čim prej pobere zdoma. Pri rosnih sedemnajstih, pa saj takrat to niti ni bilo nič nenavadnega, je zapustila očeta, z njim prekinila vse stike in tako preprečila tudi dotok informacij o njegovem nadaljnjem življenju. Že res, da jo je še nekajkrat zvilo od zanimanja, kako mu teče življenje, toda z vsakim mesecem je bilo bolje. Allie je tako počasi nabirala drobiž in si kasneje priskrbela celo malo boljšo sobico kot sprva, dober mesec pred osemnajstim rojstnim dnevom pa je doživela veliko presenečenje. Na poti domov ji je pot prekrižala skupinica ljudi, ki so z nekaj deset metrov izgledali povsem normalno in neškodljivo, ko pa so se ji približali se je zavedala, da so to storili s posebej določenim namenom. Prav nič ji ni bilo jasno, vsaj dokler ji eden izmed njih v vrat ni zasadil zob in njeno telo je preplavila huda bolečina, kakršne še ni čutila. Srce ji je začelo biti dosti hitreje in čutila je hudo vročino. Če je bilo to zadnjih nekaj minut pred smrtjo, je bila smrt gotovo nekaj najhujšega. Toda bolečina je z dnevi izginila, Allie pa se je, s počasnim izginevanjem agonije, začela zavedati svojega telesa. Ponovno je dobila moč in ugotovila, da se nahaja prav v tisti skupinici moških in žensk, ki so jo presenetili tistega večera. Oh, kako čudno se ji je takrat zdelo, sedaj, po več deset letih pa se je z dejstvom, da je vampir, že sprijaznila.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Jade MacKenzie
Vodja klana
Jade MacKenzie

Število prispevkov : 460
Join date : 25/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Pet Jan 08, 2010 7:07 pm

Dobrodošla na forumu in lahko začneš pisat Smile

_________________

Though in your grave you lie, I'll always be with you - this rose will never die.... This rose will never die.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://rpgetherness.slovenianforum.com
Kay Huatare
Vajenka
Kay Huatare

Število prispevkov : 44
Join date : 08/01/2010
Age : 26

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Sob Jan 09, 2010 11:39 pm

Ime in priimek:
Kay Irihapeti Huatare

Starost, ko je postal/a vampir:
17

Dejanska starost:
72

Rasa:
Polovnjak

Izgled in fizične značilnosti:
Kakor je za njeno raso značilno, Kay ne presega višine enega metra, v bistvu meri dobršnih 82 cm, s svojimi osmimi kilogrami pa se zagotovo uvrsti med bolj drobne predstavnike njene vrste. Vendar se za drobnim telesom skriva moč, kakršne ji ne bi nikdar pripisali, s čimer vedno znova preslepi nasprotnike. Vendar se bolj kot na moč, zanaša na svojo urnost, saj je kljub svoji moči v primerjavi z višjimi rasami še vedno šibka. Ima nekoliko daljše noge, kar ji tudi pomaga pri hitrejšem teku.
Ima ovalen obraz s temnimi očmi mandljaste oblike, ki so obkrožene z gostimi črnimi trepalnicami. Njeni lasje so
črni kot krokarjeva krila, dolžina pa se prilagaja po potrebi. Včasih so njeni lasje kot svilnat slap, spet drugič, so njeni lasje kot košat grm in si jih zaradi nepraktičnosti odstriže, takrat se tudi minimalno nakodrajo. Ima majhen nos in polne ustnice. Njena polt ni tipične rdečkaste barve kot se za njeno vrsto spodobi, temveč bolj olivne barve.
Rada nosi preprostejša oblačila, ki je ne ovirajo pri teku, glede barv pa ni posebej izbirčna. Oblači se glede na razpoloženje. Obutve zaradi nepraktičnosti skorajda ne nosi, strašno pa je navezana na vijoličen pulover, ki je pripadal Arielu, ki si ga nadene, ko je otožna ter jo preplavijo spomini ter na usnjen trakec navezan koščen oniksa, ki ga je dobila od sestre in to je v bistvu edina stvar, ki jo ima iz prejšnjega življenja.
Značaj:
Kayina osebnost ima dve plasti, kar pa ne pomeni, da je dvolična. Zna biti zelo komunikativna oseba, vendar stikov ne navezuje z lahkoto, saj je precej sumničava. Njeno zaupanje si je potrebno prislužiti. Rada je med ljudmi, včasih pa potrebuje tudi samoto. Je tudi zelo vedoželjna in rada raziskuje. Nikoli ji ni dolgčas. Je bolj drzne narave in rada preiskuša nove stvari. Ima pa tudi slabo razvado in sicer laganje. Laže, da se kar kadi, kar jo je tudi že marsikdaj rešilo.Vsakršne laži pa ne pridejo v poštev pri izmenjavi mnenj ali pa ko je pošteno razkurjena. Včasih zna biti tudi zelo prepričljiva, morda celo nekoliko manipulativna. Je bolj neusmiljena in marsikateri je reke, da če bi imela srce, bi bilo iz kamna. V bistvu pa je Kay romantična duša, ki skrivoma hrepeni po sorodni duši, s katero bi si krajšala večnost. Hudo ji je, da se ne more podnevi zadrževati zunaj, saj je kot človek navezala zelo trden odnos z naravo in živalmi, zato je še posebej vesela deževnih dni, ko lahko za kratek čas stopi iz njenega brloga.

Zgodovina:
Kay je odraščala v izredno razpuščeni družini brez kakršnegakoli nadzora. Mama Klea ni bila navadna, tiha žena za štedilnikom, temveč si je zelo prizadevala za boljši položaj žensk, zato med ljudmi ni bila tako priljubljena, pravzaprav je bila osovražena. Ko je stopnja sovražnosti presegla vse meje, je Klea popokala vse otroke in moža, ter se preselila drugam, kar pa je zaradi njihovih kratkih nožic trajalo kar dolgo. Res pa je, da je Kay na ta način videla veliko sveta. Oče Aaron je bil tih in delaven moški, ki je podpiral ljubljeno ženo, v vzgojo pa se zaradi pomankanja časa in volje, ni kaj dosti vtikal. Tako je Kay sprva preživljala dneve s starejšim bratom Levijem in sestro Kaie, ko pa sta prišla v težavna leta, je vse pogosteje nista puščala v svojo družbo, tako, da se je bila prisiljena igrati sama v naravi. Domov je prihajala kadar se ji je zahotelo in tako se je včasih zgodilo, da ni prestopila hišnega praga za 4 dni, saj se je izgubila med potepanjem z gozdnimi živami.
Primerilo se je, da se je družina, zaradi materinih pretirano revolucionarnih idej morala preseliti. Nova destinacija je bila Finska in takoj prvi dan se je Kay odločila, da razišče nov teritorij, Naletela je na skupino potepuhov, ki so si greli premrle prste ude. Opazila je, da se za vso to umazanijo in raztrganimi oblačili skrivajo bitja s prelepimi obrazi. Z novimi znanci se je zapletla v globoko debato. Navduševala jih je s svojim žarom in gorečnostjo s katerim je branila svoja stališča. Pogleda z nje pa nista mogla odvrniti dvojčka Morgana in Ariel. Še posebno slednji je s pogledom spremljal vsak njen gib. Kay sicer to ni bilo ravno prijetno, toda ni zganjala nobenega cirkusa. Okoli dveh zjutraj je zapustila nove prijatelje in se sama odpravila proti domu, no vsaj mislila je, da je sama. Dvojčka sta ji sledila, brez, da bi dekle opazilo. Napadla sta jo na gozdni jasi in drobna kakor je bila, za povrh pa še v manjšini, je bila že na začetku obsojena na poraz. Okrutna Morgana je bila za to, da ji le spijeta kri in jo ucvreta, Ariel pa je v njej videl potencial in ji tako podaril večno življenje. Od takrat naprej je postala njuna sopotnica in kljub temu, da sta si bili z Morgano stalno v laseh, je ostajala z njima. Vse pa se je dodatno zapletlo, ko so neki nesmrtniki odkrili njihovo bivališče. Njihova skrivnost je bila razkrita in ni minilo dolgo, ko so se tam pojavile horde ljudi z baklami, blagoslovljeno vodo in podobnimi stvarmi. Trojka jo je ucvrla, toda množici je uspelo pokončati Ariela, ki ji je bil vedno v tako oporo. Nekaj časa je živela z Morgano, ta pa ji je bratovo smrt očitala in tudi velika mera samoobtoževanja je pripravila Kay do tega, da je zapustila Finsko in si najdla nov prostor pod "soncem"
.


Nazadnje urejal/a Kay Huatare Tor Jan 12, 2010 8:50 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Jade MacKenzie
Vodja klana
Jade MacKenzie

Število prispevkov : 460
Join date : 25/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Ned Jan 10, 2010 8:19 am

Dobrodošla na forumu in lahko začneš pisat Smile

_________________

Though in your grave you lie, I'll always be with you - this rose will never die.... This rose will never die.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://rpgetherness.slovenianforum.com
Armadal
Polnopraven član
Armadal

Število prispevkov : 360
Join date : 14/01/2010
Age : 23
Kraj : Ljubljana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Sob Jan 16, 2010 9:34 pm

Ime in priimek: Armadal Vittorio Curien Berucci

Starost, ko je postal/a vampir: 23 let

Dejanska starost: 147 let

Rasa: Polvilinec

Izgled in fizične značilnosti: Visok je okoli 180 centimetrov in dobro zgrajen. Tehta okoli 75 kg, vendar je večina dodatne teže mišična masa. Ima dokaj široka pleča, v pasu pa je razmeroma ožji. Ima dolge črne lase, ki jih ima skoraj vedno spete v čop. Padajo mu do polovice hrbta in zanje zelo dobro skrbi. Kot je za vampirje značilno, ima zelo bledo kožo, skozi katero se na rokah na nekaterih mestih celo vidijo žile. Ima prodorne zelene oči, ki imajo rahlo smaragden pridih. Njegov obraz je dokaj okrogle oblike, čeprav ima morda malce ostrejšo brado.

Ima dokaj mišičaste roke in celotno telo. Tetovaže ima po skoraj celotnem telesu, z izjemo dlani in stopal, ter pa seveda obraza in vratu. Od vrtnic in mečev do njegovega osebnega pečata na hrbtu, ki mu pokriva ves del med lopaticama. Včasih se zdi, da tetovaže kar valujejo na njegovi koži.

Skoraj vedno je oblečen v dolg črn usnjen plašč z visokim ovratnikom, ki tudi zakriva dve drobni vbodni rani na njegovem vratu. Plašč ima tudi zelo dolge rokave, tako da se ponavadi vidi samo njegove dolge, bele prste z dokaj dolgimi nohti. Pod plaščem nosi preprosto belo, trpežno srajco in pa črne kavbojke. Njegov zaščitni znak so čevlji z ostro konico in malce privzdignjeno peto, ki segajo do polovice golen. Na sebi nima skoraj nič nakita, z izjemo dveh uhanov v levem ušesu, ki ju ima prebodena skozi hrustanec na vrhu malce zašiljenega ušesa.
Značaj: Arm je zelo nedostopen in na prvi pogled pravi kamen. Naokoli ponavadi hodi s stisnjeno čeljustjo in hladnim pogledom, ki odganja nezaželene obiskovalce. A ni bilo vedno tako. Včasih je bil bolj vesel, stresal je veliko šal s svojimi sovrstniki in se preganjal po soncu. Vse se je spremenilo neke temne, deževne noči. Čeprav je vampirstvo kot ustvarjeno zanj, še vedno obžaluje izgubo svojih starih prijateljev in krušnih staršev. Na trenutke je zelo vzkipljiv in nikdar nima potrpljenja z ljudmi, ki zavlačujejo. Najbolj sovraži neresnost ob neprimernih trenutkih in pa zahrbtnost in izdajstvo. Če ga njegov klan potrebuje, takoj priskoči na pomoč, vendar se še vedno raje drži sam zase, ker ga izguba po dobrem stoletju in pol še vedno žuli. Ko se z nekom spoprijatelji, pa ta odkrije, da Arm le ni tako trdosrčen in hladen, kot se zdi na prvi pogled. Je zanesljiv in stoji ob strani, a le, če si to oseba zasluži. Preden je postal vampir, je imel tudi veliko izkušenj z ženskami, zato na tem področju nima problemov.

Zgodovina: Po rojstvu sta se njegova starša pravzaprav odrekla sinu. Ker take zveze, kot je bila njuna pogosto niso bile odobravane, sta se ga znebila takoj po rojstvu in ostal je sam. Čeprav se ne spominja, kako so ga rešili, ve, da se je zbudil v kočici nekega starca, ki je živel v gorah, popolnoma osamljen. Starec je skrbel zanj in mu, ko je bil zadosti star, povedal, kako ga je našel v neki ozki špilji, kjer bi prav gotovo pomrznil, če ga ne bi našel. Arma je vzgajal strogo, a dobro. Učil ga je dobrih lastnosti, a njega se je vseeno držalo nekaj človeških slabosti. Ker sta živela sama in je bil Revan, tako je bilo namreč ime starcu, že precej star, je Arm opravljal večino dela, kot je bilo prinašanje drv za kurivo in vode za kopanje, kuho in pitje. Živela sta visoko v gorah, kar je prinašanje in nabiranje takih stvari seveda zelo onemogočalo. Ravno iz teh razlogov je bil že v mladosti zelo odporen na mraz, saj ju je stalno obkrožal, pa tudi na dolgo in naporno hojo je bil navajen. Torej, v splošnem, vedno je bil navajen stisniti zobe in se skoncentrirati na tisto, kar je počel. Ko je bil star devet let, je Revana zadela močna bolezen in obležal je v postelji. Čeprav se je Arm trudil in skrbel zanj, se je globoko v sebi zavedal, da bo Revan vseeno umrl. To je vedel tudi on, zato mu je nekaj dni pred smrtjo zaupal, da je Arm polvilin in mu povedal, zakaj sta ga verjetno starša zapustila. Ko je Revan umrl, je Armadal pospravil nekaj malega stvari, kar jih je imel in se spustil z gora v mestece, ki je bilo, kot ga je Revan naučil, nevtralno. Povedal mu je tudi o klanih in o staremu strahu pred ljudmi.

V mestu je bil prvih nekaj let zelo zmeden, preživljal pa se je z raznimi malimi deli, kot so bila prenašanja pisem in paketov, prinašanje vode, kuriva in takih stvari, ki jih je znal početi. Ker je deloval malce čudno zaradi rahlo zašiljenih ušes in divje zelenih oči, so se ga počasi pričeli izogibati in vedno težje je dobil denar in hrano. Pri štirinajstih mu je bilo izolacije dovolj in zapustil je mesto s tistimi nekaj prihranki in imetjem, kar ga je imel. Taval je po otoku in kmalu ugotovil, da je bilo zapustiti mesto precej nespametno. Že prvo noč na poti so ga okradli in tako mu je ostala le obleka in znanje. Kmalu je ugotovil, da lahko hrano nabere v naravi, vodo pa je pil takrat ko je bila. Po nekaj mesecih vlačenja preko neprijaznih pokrajin si je premislil in se raje vrnil v mesto. Na njegovo presenečenje se je v tistih nekaj mesecih, ko ga ni bilo, precej spremenilo. V mesto sta prišla še dva fanta, brata. In oba sta bila polvilina. Eden je bil dve leti starejši od Arma, drugi pa le nekaj mesecev mlajši. Po nekaj dnevih so navezali stike in v nekaj tednih so se med njimi spletle tesne prijateljske vezi. Dobro so se razumeli in se prebijali skozi leta. Arm se je naučil skriti svojo drugačnost in ker se je v treh letih dokaj spremenil, tako fizično kot psihično, ga niso več prepoznali. Vsaj tisti, ki so ga prej zavračali.

Pri sedemnajstih se je pijan s prijatelji, ki sedaj niso obsegali samo dveh polvilinov, temveč še cel nabor človeških fantov zatekel v nek bordel, kjer je izgubil svojo nedolžnost in precej več denarja, kot so bile punce zares vredne. Čeprav se ni veliko spomnil, je vedel, da mu je bilo všeč in zato je to prakso še mnogokrat ponovil. Po nekaj letih bi lahko prisegel,d a je bil že pod rjuhami vsake punce v mestu. Ker je imel v sebi vilinsko kri, je bil razmeroma lepši od človeških fantov in edina dva, ki sta mu lahko bila konkurenca, sta bila njegova dva prijatelja.

Pri tridvajsetih so ga pregnali iz mesta, ko si je končno dovolil preveč in je zapeljal hčerko enega izmed najbolj vplivnih trgovcev v mestu. Straža ga je napodila ven iz mesta in v mrzlo noč. In takrat bi lahko rekli, da je imel grozno smolo. Vsakič, ko je bil v divjini, jo je odnesel praktično brez praske, takrat pa je imel veliko nesrečo. Ko je legel spat na drevo ob cesti, ga je našel vampir. Na njegovo nesrečo je bil to precej lačen, oziroma žejen vampir. Po precej boleči in dolgotrajni transformaciji je postal takšen kot je. Najprej je bil zgrožen nad svojo novo podobo in je bežal pred njo. Enkrat se je celo vrnil v mesto, a so je hitro pobegnil, ker ga je tam mučila prevelika skušnjava in vsi, ki jih je poznal, so se mu odrekli. Bil je strašljiv, agresiven, čuden. Zopet je bil čuden in odmaknjen. A vedel je, da obstaja klan vampirjev. Zato se je odpravil tja, kjer je upal, da ga bodo sprejeli kot sebi enakega in ga ne bodo tretirali za čudaka. Po naporni in težki poti, polni žeje, je našel jame in svoje mesto v družbi.


(smz d razumete, zkaj je tuk trajal ^^)
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Jade MacKenzie
Vodja klana
Jade MacKenzie

Število prispevkov : 460
Join date : 25/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Ned Jan 17, 2010 8:39 am

Zelo izčrpen opis. Dobrodošel na forumu Smile

_________________

Though in your grave you lie, I'll always be with you - this rose will never die.... This rose will never die.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://rpgetherness.slovenianforum.com
Lux Dakota
Desna roka
Lux Dakota

Število prispevkov : 179
Join date : 18/01/2010
Kraj : Neznan.

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Pon Jan 18, 2010 1:09 pm

Ime in priimek: Lux Dakota

Starost, ko je postal/a vampir: 17

Dejanska starost: 159

Rasa: Človečnjaček (Not sure.)

Izgled in fizične značilnosti: Nihče ne ve, ali je Lux eno ali drugo. Eni si mislijo eno, eni drugo. Lux si ne misli ne enega ne drugega. Lux ve, da ne eno ne drugo ni relevantno. Zato lahko Lux uporabi katerkoli stranišče je na voljo. Žal so ponavadi prosta le moška, ki so načeloma manj sanitarna. Lux je srednje visok in srednje nizek pojav. Lux ima mnogobarvne oči in lase. Glavnik in Lux se že od leta 1817 ne razumeta najbolje. Tudi peroksid in Lux se že od leta 1965 ne razumeta najbolje. Nakit se rad zadržuje v bližini barvite osebnosti, ki je Lux. Črne obleke se strinjajo z nakitom. Lux uporablja make-up. Lux ima zavihan nos.Značaj: Lux je abstrakten annoyant z aseksualnimi težnjami. Lux je mladoletni prestopnik. Lux uživa v miselnih igricah in na igralih na igrišču. Lux se dobro zlije z množico čudakov. Lux ne želi poslušati predsednika Obame, Hitlerja ali Armadala. Lux se včasih počuti nerazumljeno.

Zgodovina: Lux izhaja iz majhne vasice, ki stoji koder sonce zahaja. Lux ima fascinanten talent za talente. Talentiranost na področju medicine, cirkusanstva, lingvistike in smehljanja izpopolnjujejo pojavo, ki je Lux. Doktorstvo pri 17ih in sumničenje vampirskih krdel v jamah, ki ležijo koder sonce vzhaja, je zapečatilo in povoskalo usodo osebe, ki je Lux. Na ulicah Dakote in Tokia in Pariza se najde dom za vsakogar, tudi za pojavo, ki je Lux. V mentalnih bolnicah tudi. Ampak niso tako zabavne. Lux se ne maščuje, ker nima pripomb na svoje trenutno blagostanje. Lux ljubi zajčjo kri. Angora je priljubljeno pribežališče in tolažba osamljene duše, ki je Lux.

Lux ima komentar. Lux je tiho. Lux se smehlja. Lux pove komentar, ko je to potrebno, ne ko se komu zljubi.


Nazadnje urejal/a Lux Dakota Sre Mar 17, 2010 10:02 pm; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Jade MacKenzie
Vodja klana
Jade MacKenzie

Število prispevkov : 460
Join date : 25/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Pon Jan 18, 2010 1:18 pm

Dejanska starost ne sme biti višja od 160 let, tako da prosim popravi. Drugače pa zelo zanimiv opis Smile

_________________

Though in your grave you lie, I'll always be with you - this rose will never die.... This rose will never die.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://rpgetherness.slovenianforum.com
Tanya Oxygen
Vajenka


Število prispevkov : 3
Join date : 13/02/2010
Age : 23

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Sob Feb 13, 2010 7:44 pm

Ime in priimek:
Tanya Oxygen

Starost, ko je postal/a vampir:
17

Dejanska starost:
104

Rasa:
človek

Izgled in fizične značilnosti:
Tanya je s svojimi 160 centimetri in 44 kilogrami povprečna punca. Sebi se zdi lepa, ne perfektna pa tudi grda ne. Ima dolge ravne rjave lase in svetlo modre oči. Oblači se bolj na vijoličasto, črno in rdečo. Všeč pa so ji tudi druge temne ter zamolkle barve, ki pritičejo njenemu značaju. Vedno nosi ogrlico z zvezdo. Pa tudi čipkaste rokavice.


Značaj:
Tanya je zelo muhasta torej v enem trenutku je lahko jezna in razjarjena, v drugem trenutku pa vesela in srečna, da kar skače. Zna biti tudi hladna kot led in nasploh je nekoliko zaprta vase. S prijatelji pa se omehča kot vosek goreče sveče. V družbi je zelo šaljiva, vesela, nasploh pa srečna. Zelo ima rada živali. Ob njih se zmehča kot pri pravih prijateljih. Če jo prav spoznaš je nekoliko občutljiva in ranljiva, sicer pa na zunaj predrzna in skriva svojo ranljivost. Na splošno ni nevem kako priljubljena, sovražnikov pa nima ravno veliko.

Zgodovina:
Ko je bila Tanya še človek, je bila skoraj takšna kot zdaj, le da ni imela staršev. Sama je tavala po ulicah, ampak ni prosjačila kot druge sirote. Zelo je bila predrzna. Sploh se ne spomni kje je živela. Potem pa je nekoč srečala privlačnega mladeniča, ki jo je zepeljal z izjavo, da jo "ljubi". Prepustila se mu je pa jo je ugriznil. Potem je zbežal. Sama je prestajala bolečine spreminjanja na umazani ulici. Nihče jo ni niti pogledal. Potem pa se je zbudila. Vse je bilo kristalno jasno. Bila je lepa, da bi jo vsak zagledal. Odbijala se je od umazanih ulic s svojo bledo poltjo, žarečimi očmi in lepim telesom. Potem pa je odšla iz mesta, ne da bi vedela katerega. Kar naenkrat je zašla na Etherness in tam končno našla pravo mesto zase.


Nazadnje urejal/a Tanya Oxygen Pon Feb 15, 2010 6:17 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Victoria Malfoy
Vajenka
Victoria Malfoy

Število prispevkov : 5
Join date : 31/01/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Ned Feb 14, 2010 12:08 pm

Ime in Priimek:
Victoria Bella Malfoy (polno ime)

Starost, ko je postal/a vampir:
16

Dejanska starost:
109

Rasa: Človek

Izgled in fizične značilnosti:
Victoria je visoka 166cm in težka 40 kg. Je zelo lepa in njene oči so globoke zelene barve. Lasje so skodrani in kostanjevi. Pravijo, da je zelo lepa, a ona meni, da to ni res.

Značaj: Prijazna, hudobna, jezna, vesela. Karkoli hoče. Odvisno od razpoloženja. Včasih ne ve, kaj bi bila. Jezna in hudobna ali prijazna in vesela. Sovraži ljudi, ki sovražijo njo. Za družino in sestro bi naredila vse. Čeprav noče, pije kri ljudi, pa še to samo takšnih, ki so ji v letih njenega človeštva grenili življenje. V srcu je resnično prijazna in rada ustreže ljudem. Odvisno od razpoloženja.

Zgodovina:

Ko je bila Victoria še popolnoma brezskrbna deklica, so neki vampirji napadli njeno družino in njo. Njeni starši in ona so vampirji, ampak edino sestra je preživela. Victoria ji ne bi storila nič žalega. Kako so ti vampirji napadli, se ne spomni. Spomni se le bolečega ugriza v njen vrat, nato pa hudega zvijanja, za katerega je mislila, da je trajal vsaj sto let. Sestra jo je kmalu prosila, naj jo ugrizne. Victoria ji je ustregla in jo še isti trenutek ugriznila, čeprav tega ni hotela. Več se ne spominja.


Nazadnje urejal/a Victoria Malfoy Pon Feb 22, 2010 3:10 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Jade MacKenzie
Vodja klana
Jade MacKenzie

Število prispevkov : 460
Join date : 25/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Ned Feb 14, 2010 5:19 pm

Tanya še kakšno vrstico pri značaju, prosim.

Victoria pa še kakšno vrstico pri značaju in zgodovini.

Sporočita mi na ZS, ko bosta dopolnili, da vama čim prej podelim rank in začneta pisat.

_________________

Though in your grave you lie, I'll always be with you - this rose will never die.... This rose will never die.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://rpgetherness.slovenianforum.com
Daisy Rice
Vajenka
Daisy Rice

Število prispevkov : 29
Join date : 14/03/2010
Age : 25

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Ned Mar 14, 2010 7:11 pm

Ime in priimek: Natasha 'Daisy' Rice

Starost, ko je postal/a vampir: 24 let

Dejanska starost: 148 let

Rasa: človek

Izgled in fizične značilnosti:


Njen sam izgled zavaja prav toliko, kot njen karakter. Navidezna mirnost in uglajenost, ki ju nosi v sebi, sta zgolj krinka za veliko večje potenciale, ki se skrivajo globoko pod soji blaga in tančic. Njena skorajda bela polt je bila od nekdaj taka, kar ji je najbrž narekovalo tragično usodo, še preden je izgubila v sebi naseljene človeške zametke. Je visoka, kar pa še dodatno večkrat podkrepi z visokimi petami, ki se ji kot ulite podajo na njene tanke noge. Vedno je bila sorazmerno suh človek, nikoli ne ravno shiran, vseeno pa je bila dovolj lahka, da je ni nihče nikdar smatral za resno grožnjo. Kakšna neumnost. Ni ravno navdušenka nad svetlimi barvami, zato njeno bledo kožo ponavadi krasijo daljše črne, sive ali bele obleke, ne motita pa je niti krvavo rdeča ali temno vijoličasta. Svetle, vesele barve, od nekdaj odvrača, ker so zanjo preprosto preveč vadujoče. Glede na svojo vročekrvnost - kako smešno, ko pa je vendar vampirka, katere kri je že davno mrzla in katere srce že več kot stoletje ne utripa več - se nikdar ne polašča preveč toplih oblačil; ker prisega na noro uglajenost, na vehementno gracioznost, ki jo tako paradoksalno prikazuje vsakič, ko se pojavi. Njeni lasje so temnejšega rjavega odtenka in so ravno valoviti; praviloma jim dovoli, da ostanejo takšni in navajena jih je visoko spetih. So diamanti res dekletovi najboljši prijatelji? Morda ne najboljši, to pa vsekakor ni razlog, da jih ne bi Natasha cenila. Vajena je namreč nositi najlepši nakit, za katerega nikdar ni ubijala - vsaj posredno - vseeno pa so v njene roke padli brez, da bi zanje plačala. Istočasno pa to vsekakor ni njena najmočnejša točka. Iščite jo, in našli jo boste - brez posebnih problemov. Njene nenavadno svetle oči, ki vsekakor niso stalnica pri vampirjih. Nenavaden lesk, ki jih spremlja, je zavit v tančico skrivnosti, ki je ostala bitja niso sposobna prav hitro razvozlati. Ker namreč navzven zraven elegance in vehementnosti istočasno kaže tudi neko apatijo, je žalost, jeza in navdih v njenih očeh popolnoma nerazumljiv; smešno, želje po krvi pa ni mogoče zaznati v modrini njenih oči.

Značaj:
"Pokvarjena? Zakaj? Ker vem, kaj hočem?" Kako nenavadno je, da so ljudje kdaj pa kdaj celo upali trditi, da razumejo, kakšen je Natashin značaj. Toda zdaj tega ne razume nihče, v to je prepričana; postala je namreč izjemen samotar, ki ne bo mignil s prstom, pa če bo pred njim umiral eden izmed najbližjih. Distancirala se je namreč od kazanja čustev in navzven je Natasha enostavno Daisy. Cvetlica, marjetica. Vzdevek, ki izhaja iz njenega otroštva in kaže na nekakšno senco njene preteklosti, na ljubkost, ki jo je že dolgo nazaj minila. Nemogoče je reči, da kdaj z glavo rine skozi zid - tega namreč ne počne, kajti zid ni dovolj močan, da bi jo zdržal. Res je, da njene sposobnosti v fizičnem smislu niso razvite, toda psihološko je veliko bolj močna od marsikoga; njena manipulativnost, njena vehementnost in sposobnost obračanja besed so tista, ki jo rešujejo iz kompliciranih situacij. Ni namreč tak tip človeka, ki bi si pogosto umazal roke; in ker ve, kako ta svet deluje - in ker ve, da so nekateri ljudje pač bolj neumni od drugih, ve tudi, da je smiselno, da se tu in tam poigra z njihovo pametjo in jih sprevrženo izkoristi. Njena lastna sprevržena filozofija je namreč, da so druga bitja tukaj zato, da jih enostavno izrabi. Kakšna ljubezen neki. Odkar je umrla in se ponovno rodila, je njeno življenje zaznamovano s sovraštvom in v trenutku, ko do nekoga začuti vsaj kanček naklonjenosti, je njuna povezava obsojena na propad kajti Natasha je odločena, da nihče ne bo spoznal vsega, kar nosi v sebi. Zato je lahko sama, zato toliko lažje sama trpi in toliko pogosteje sama zmaguje. Ne potrebuje enakovrednih bedakov, s katerimi bo svoj zaslužek delila. Kri preliva izrecno zase in če jo kdo prelije zanjo, je to samo zato, ker je sama tako hotela. Ne mara uslug in ne prenese ponovnih srečanj, razen, če ta ne nosijo neke posebne zgodovine. Pravzaprav bi lahko rekli, da je res pokvarjena, da je res tolikšna psica, kot jo opisujejo, toda za tem se skrivajo razlogi, ki jih, kot je sama prepričana, ni nihče sposoben razumeti. Smešno je, kako je kljub temu, da jo je najbolj na svetu strah poraza, popolnoma navdušena nad bolečino; ne samo nad tujo, tudi nad lastno. "Komu pa ni všeč, če je zadeva nekoliko bolj groba." Vsa eleganca, ki jo oddaja in vsa hladnina, v katero je ovita, sta pravzaprav izredna laž. V sebi je noro vročekrvna, sposobna toliko podlih stvari, da je težko pričakovati novo. Istočasno pa bo v boju popustila na celi črti. Ni namreč sposobna nekega izrednega bojevanja in do tega nikdar ni imela posebnega odnosa. Kljub temu, da je to izredno stereotipno, je pač tudi sama vedno verjela, da pretepanje spada pod moške športe, zapeljevanje pa pod ženske.

Zgodovina:
Natasha je odraščala kot eden izmed tistih popolnih otrok. Njena družina je bila dejansko napolnjena s pozitivno energijo in ljubeznijo. Njen oče, Theo, je bil popoln družinski oče, kar je bilo toliko manj pričakovano v času in kraju, kjer je bila rojena, njena mati, Helena, pa je svoji hčerki ljubila bolj kot karkoli na svetu in kljub temu, da sta imeli lastni imeni - Natasha in Gabrielle, je mati svoji deklici klicala Daisy in Rose, po cvetlicah, ki jih je prav tako ljubila. Njeno otroštvo in odraščanje so bili zarisani z nizom pozitivnih dogodkov; od srečnega otroštva do popolne poroke z otroškim prijateljem Leom, zanjo popolnom moškim. In njena leto mlajša sestra, Rose, je ostajala najboljša prijateljica, še pomembneje pa - življenska sopotnica. Dokler se ni pri njenih štiriindvajsetih zgodilo nekaj katastrofalnega. Njena sestra je najprej za dolg čas izginila, kar jo je zadelo naravnost v srce; in nato so neke noči našli pri vratu raztrgano truplo njenega moža. Tedaj v četrtem mescu nosečnosti je Natasho zadel ogromen val depresije, zaradi česar se je začasno odmaknila od umirajočega očeta in postarane matere, ki sta, kot ona sama, umirala tudi od skrbi za hčer, ki je izginila neznano kam. Še preden se je zares zavedla, je prejela tudi novico, da sta izgubila življenje še oba njena starša; po precej sumljivem poteku, na tak način, kot je življenje izgubil njen mož. Potem pa je zadelo še njo. Njena sestra, Gabrielle, se je neke noči z velikimi podočnjaki in nenavadno temnimi očmi, veliko bolj shirana kot ponavadi, veliko bolj bleda - a istočasno veliko bolj močna kot kdajkoli prej - pojavila pred njenimi vrati. In Natasha je vedela, kaj jo čaka - ne da bi kdaj v sestri zaznala kanček zlobe, je vedela, da se nenavadne smrti vrstijo od trenutka, ko je Gabrielle izginila. Ob tem, ko je njena sestra z ostrimi zobmi zagrizla v njen vrat, je Natasha izgubila zavest, zbudila pa se je kljub temu, da tega ni pričakovala. V sobi, kjer je spala, je bila tedaj popolna tema in nenadoma ji ni bilo jasno, kaj se dogaja. Bila je nemočna, v trebuhu, kjer je še pred kratkim nosila svojega otroka, je zdaj čutila nepopisno bolečino; bila je utrujena, njeno telo je bilo razbolelo.. In bila je lačna. Nenadoma so se od nekod odgrnile zavese in svetloba, ki ji je zasvetila v oči, je bila kot ogenj, ki je ožgal njen obraz. Isto hitro, kot se je zavesa odgrnila, se je tudi zagrnila. In tedaj je zaslišala svojo sestro: "In ker te ljubim.." Na čelu je začutila kapljice in v naslednjem trenutku žgočo bolečino, kot bi ji na obraz kapljala kislina, ki bi razžirala njen obraz. "Te z blagoslovljeno vodo krstim.." Tedaj je bila namreč še neizučena; vsega ni razumela, ni vedela, kaj jo čaka. "V cvetlico, ki bo ubijala. Pozdravljena bodi, Daisy." In s tem jo je zapustila. Ko se je naslednjič Natasha prebudila, je čutila, kako se je prebujala tudi njena alternativna osebnost, Daisy, ki je komaj čakala, da zagrize v najbližji vrat. Moralna načela je pustila za seboj, najprej se je preživljala z ubijanjem; nato pa način življenja stabilizirala in se naučila uživanja v najbolj brutalnih stvareh. Pot jo je enostavno vodila po svetu in nazadnje pripeljala na kraj, kjer naj bi bila na varnem. A zase ne išče varnosti. Išče zgolj kaos za ostale. Kaj bi ji drugega pomenil Etherness?
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://www.formspring.me/ELLEtheamazing
Jade MacKenzie
Vodja klana
Jade MacKenzie

Število prispevkov : 460
Join date : 25/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Ned Mar 14, 2010 7:23 pm

Zelo dober opis. Dobrodošla na forumu Very Happy

_________________

Though in your grave you lie, I'll always be with you - this rose will never die.... This rose will never die.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://rpgetherness.slovenianforum.com
Jade MacKenzie
Vodja klana
Jade MacKenzie

Število prispevkov : 460
Join date : 25/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Čet Mar 18, 2010 2:58 pm

Tudi opisi vampirjev se zaklepajo, dokler ne dobimo še nekaj čarovnikov in šamanov.

_________________

Though in your grave you lie, I'll always be with you - this rose will never die.... This rose will never die.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://rpgetherness.slovenianforum.com
Sky
Vajenka
Sky

Število prispevkov : 45
Join date : 03/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Pon Maj 03, 2010 6:59 pm

Ime in priimek:
Sky, priimek je še njej sami neznan

Starost, ko je postal/a vampir:
18 let

Dejanska starost:
112 let

Rasa:
Polvilinka


Izgled in fizične značilnosti:Pravzaprav je popolne besede, ki bi lahko opisale Sky, zelo težko najti. Njena postava je povsem suhljata, drobna in nežna, a kljub temu je na njej najbolj izstopajoč obraz, ki ima tiste značilne poteze, ki jo v trenutku vtisnejo v spomin vsakega, ki naleti nanjo. Modrina njenih oči je ob lepih dneh lahko primerljiva z nebom, a kljub temu je nekje v globini njenih oči tudi nekaj temačnega, kar kljub dolgim trepalnicam in gracioznimi potezami njenega obraza daje Sky nek temačen pridih, ki ga je nemogoče prezreti, čeprav je pogled njenih oči večino časa iskrivo radoveden. Ima dolge, svetlo rjave lase, ki so nežno skodrani. Pravzaprav njihova dolžina sega svetlolaski skoraj do njenega pasu, a ni videti, da bi svetlolasko to kakorkoli motilo. Svoje lase ponavadi nosi prosto razpuščene, ker obožuje občutek vetra v laseh, čeprav si včasih v lase ali pa okrog glave nadene trak, ki naj bi poskrbel za vsaj navidezno urejenost njenih las, čeprav Sky za to ni preveč mar.
Vse na njej je precej preprosto, a ravno zaradi svojega odnosa do sveta daje Sky večino časa vtis, da lebdi nad tlemi. Čeprav je tega kot vampirka tudi sposobna, se tega ponavadi ne poslužuje, saj je povsem prepričana, da je veliko zabavneje stvari početi z obema nogama trdno na tleh. Na njenem obrazu se večino časa poigrava nasmešek, kretnje njenih rok pa so vedno elegantne. Glede oblačil ni posebej izbirčna, saj ima ponavadi na sebi preprosto, krajšo obleko, ki nežno objema njeno postavo in poudarja njeno bledo kožo. Nakita ne uporablja, ena izmed posebnosti na njej pa je tatu, ki se razprostira čez njen hrbet v nenavadnih oblikah, a ker Sky ne pozna njegovega pomena ali priložnosti, kjer ga je pridobila, ga ponavadi ne razkazuje. Po svojem telesu ima tudi veliko najrazličnejših brazgotin, ki na njeni bledi koži jasno kažejo, da ni imela ravno najlepšega življenja.Značaj:

Svetlolaskin karakter je prav tako razprostrani kot pomen njenega imena. Ni ena izmed tistih bitij, ki se zanimajo samo za lastno korist, a prav tako ne bi mogli trditi, da ji je mar za vse naokrog. V resnici je večino časa v nekem povsem svojem svetu, zato se – razen ne tako redkih svetlih trenutkih – ne zaveda, kaj se dogaja okrog nje. Zanjo je življenje kot igra in s širokim nasmeškom se podaja v najrazličnejše nevarnosti, samo da bi izkusila vse to na lastni koži. Lahko bi rekli, da je nekoliko zmešana, a nikakor ne na slab način. A ni bilo vedno tako. Pred dolgimi leti je bila Sky ena izmed najbolj normalnih bitij. Pravzaprav sta dobrovoljnost in sposobnost, da vsakega omehča s svojim širokim nasmeškom, edini sposobnosti, ki jih je obdržala. Na njo je velik vpliv imela nesreča, v kateri je izgubila vse, kar ji je nekaj pomenilo. Komaj jo je preživela in ob tem zaradi udarca izgubila vse spomine, a kljub vsemu ni nikoli pozabila vampirja, ki jo je spremenil in jo ob tem prav sadistično mučil, da je pristala na robu pameti in hkrati tik pred blaznosti.
Sky obožuje samoto in družbo. Pravzaprav je vse odvisno od njenega razpoloženja, ki se menjava preveč hitro, da bi mu kdorkoli bil sposoben slediti. Na njenem obrazu se vedno poigrava nasmešek, večino časa predvsem zaradi dejstva, da je dobre volje, a vsekakor ne gre prezreti tudi navdušenja, ki jo včasih obda, ko zagleda nekaj slabega ali temnega. Obožuje kri in dejstva, da je mrtva, nikoli ni preveč obžalovala. Je zgovorna, ampak njenim besedam ni mogoče vedno slediti, ker se v njeni glavi večino časa vrti film, v katerem se prizori menjavajo veliko preveč hitro, da bi bila Sky povsem prepričana sama vase. Najbolj od vsega se boji ljubezni. Čeprav se to morda sliši nenavadno, je bila ljubezen ena izmed tistih stvari, pred katerimi je od znotraj vedno trepetala. Navsezadnje si ni nikoli mogla predstavljati, da bi nekomu obljubila svoj svet in v zameno prejela njegovega. Zna biti precej sebična in zaradi tega stvari včasih ni pripravljena deliti, čeprav večino časa sama od sebe razdaja delčke svoje razdrobljene duše zgolj zaradi dolgčasa. Lahkotno poplesavanje po dežju je nekaj, kar ima najraje, čeprav si svojih čustev ponavadi ne razlaga, ker jo to utruja. Živi za vsak trenutek posebej in čeprav je mrtva, je to ne moti preveč. Vsaj ne dokler ima dobro dozo krvi in tisto, brez česar navsezadnje ne bi mogla živeti – svoje misli, ki so kljub vsemu vedno jasne.Zgodovina:

Bila je ena izmed tistih noči, ko je dež nežno tekel iz neba, da se je zdelo, kot da bi z nekim nenaravnim veseljem tudi nebo pozdravljajo rojstvo deklice, ki so jo poimenovali Sky. Njena starša sta bila polivilinca, ena izmed tistih iskreno srečnih bitij, ki so imeli vse, kar so si vedno želeli, njuna sreča pa je bila z rojstvom hčerke še okronana. Bila sta tudi precej premožna, a vse njuno premoženje je izviralo iz trdnega dela. Svojo hčerko sta vzgajala ljubeče in ji privzgojila ljubezen do narave in ostalih bitij. Vedno je bila njuna mala punčka in nikoli ji ni nič manjkalo. Poskrbela sta tudi za njeno izobrazbo in tako je Sky že pri petnajstih letih vedela veliko več, kot se je marsikdo naučil v svojem celotnem življenju. Vedno je bila srečna in ko je dopolnila osemnajst let, sta ji starša povedala, da se bo kmalu poročila, saj je za njeno roko v tistem obdobju zaprosil možakar, ki se je v njihovo vas priselil šele pred kratkim. To je mlado svetlolasko povsem zbegalo, saj je njeno srce v tistem času pripadalo drugemu – mladeniču iz vasi, ki jo je spoštoval in ljubil zaradi tistega, kar je bila. Ko je to povedala staršema, sta jo popolnoma razumela in odpovedala poroko. Navsezadnje sta vedno želela samo najboljše zanjo, a odpoved poroke je bila najslabša odločitev izmed vseh, kar sta jih sprejela v življenju. Moški, ki je zaprosil za roko njune hčerke je bil v resnici bogat vampir, ki je samo iskal nove žrtve, v Sky pa je videl nekaj posebnega. Prepričan je bil, da bo postala njegova prava ljubezen – njegova porcelanasta punčka, saj jo je z njo primerjal zaradi podobnega izgleda. Ko so bile njegove sanje zrušene, je bil besen, a hkrati odločen, da bo svoj cilj dosegel v vsakem primeru. V iskanju maščevanja svetlolaskinima staršema je podtaknil požar v njihovo hišo in pri tem povsem prezrl dejstvo, da je bila tam tudi Sky. Njena starša sta umrla, ona pa je uspela pobegniti, a jo je ob tem poškodoval eden izmed podpornih stebrov in ji izbrisal spomine na vse, kar se je dogajalo pred tem, zato se ji nikoli ni sanjalo nič o njenih starših ali vzroku, zaradi katerega je pred neznano hišo večkrat hodil nek mladenič in klical njeno ime. A vampir ni pozabil na njo in ko jo je končno našel, ji ni pojasnil ničesar. Odpeljal jo je k sebi in ji povedal samo, da ji je ime Sky, potem pa jo nenormalno, skoraj sadistično mučil, da jo je pripeljal na rob pameti. Navsezadnje je bila zanj prazna – brez spominov je bila samo še ena izmed mnogih deklet z lepim obrazom. Spremenil jo je in jo tudi med preobrazbo v vampirja z užitkom mučil, dokler je ni naposled odpeljal v nek gozd in jo tam tudi pustil. Njeno življenje je bilo sprva podobno igri. Bala se je sonca, oboževala je dež in nikoli se ni naveličala spoznavanja novih bitij, ki so nasedla njenemu izgledu nedolžnega dekleta in končala kot njena večerja. Sky ni nikoli želela nikogar poškodovati, a igra s čustvi in bolečino ostalih jo je popolnoma očarala in tako je preživela velik del svojega življenja kot vampirka. Potem pa je slišala za Etherness in to ime jo je vleklo k sebi. Morala je priti na otok in storila je vse, da je končno stopila na tla otoka. In nenadoma se je počutila tako, kot da bi po dolgem času prišla domov. Navsezadnje je vse tako zabavno, kajne?

Upam da ni kaj narobe, ker sem se opisala kot vampir – ampak glede na to da je tema odklenjena, sem smatrala, da so opisi znova odprti.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Jade MacKenzie
Vodja klana
Jade MacKenzie

Število prispevkov : 460
Join date : 25/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   Tor Maj 04, 2010 5:09 pm

Pravilno sklepaš Smile Dobrodošla na forumu in kar veselo pot pod prste Wink

_________________

Though in your grave you lie, I'll always be with you - this rose will never die.... This rose will never die.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://rpgetherness.slovenianforum.com
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Opisi Vampirjev   

Nazaj na vrh Go down
 
Opisi Vampirjev
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
RPG Etherness :: Klepetalnica :: Arhiv opisov-
Pojdi na: