RPG Etherness

Šamani, čarovniki, volkodlaki in vampirji na istem otoku
 
KazaloPortalCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Share | 
 

 Rase

Go down 
AvtorSporočilo
Jade MacKenzie
Vodja klana
Jade MacKenzie

Število prispevkov : 460
Join date : 25/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Rase   Ned Jan 03, 2010 4:20 pm

LJUDJE

Ljudje so najbolj prilagodljivi in ambiciozni med vsemi rasami. Med seboj se razlikujejo glede okusov, morale, običajev in navad. Druge rase jih kritizirajo, da premalo spoštujejo lastno zgodovino, ampak popolnoma normalno je, da imajo ljudje, s svojo relativno kratko življenjsko dobo in konstantno spreminjajočimi se kulturami, veliko krajši spomin kot škratje, vilinci in tako naprej.
Ljudje so običajno visoki med 155 cm in 180 cm, tehtajo pa od 55 do 112 kilogramov, s tem da so moški vidno višji in težji kot ženske. Zaradi pogoste migracije in tudi kratke življenjske dobe, so fizikalno med seboj veliko bolj različni kot pripadniki katere koli druge rase. Odtenki kože variirajo od skoraj črne do zelo blede, barva las od črne do blond (kodrasti, ravni ali skuštrani), poraščenost (moških) pa od komaj opazne do zelo goste.
Člani te rase so pogosto netradicionalni v zvezi s svojim videzom. Priljubljene so nenavadne pričeske, ekstravagantna oblačila, različne tetovaže in piercingi. Kot rečeno imajo ljudje kratko življenjsko dobo – odrasli postanejo okoli 15 leta starosti in redko živijo celo stoletje.


ŠKRATJE

Škratje so znani po svojih sposobnosti na vojnem področju, veliki vzdržljivosti, poznavanju skrivnosti zemlje, delavnosti in zmožnosti konzumiranja velike količine piva. Njihova skrivnostna kraljestva, izdolbena globoko v gorah, so dobro poznana zaradi veličastnih zakladov, ki jih izdelujejo kot darila ali za zamenjavo.
Škratje se redko smejejo in šalijo ter so zelo sumničavi do tujcev, ampak radodarni do tistih, ki si prislužijo njihovo zaupanje. Cenijo zlato, dragulje, nakit in umetnine narejene iz teh dragocenih materialov in hitreje kot druge rase podležejo pohlepu. Bojujejo se s previdnim pogumom in izjemno pretkanostjo. Imajo močan čut za pravico, ki pa se v  najslabšem primeru lahko sprevrže v maščevalnost.
Škratje so visoki samo 120 cm do 140 cm, ampak so tako široko grajeni in »kompaktni«, da v povprečju tehtajo skoraj toliko kot ljudje. Moški so malenkost večji in opazno težji kot ženske. Kožo imajo običajno močno ogorelo in temne oči. Lasje so običajno črne, sive ali rjave barve in precej dolgi. Moški izjemno cenijo svoje brade in jih redno negujejo, pogosto vanje vpletejo kak preprost kos nakita. Škratje imajo rajši preprosta oblačila in preproste stile pričesk. Odrasli postanejo pri približno 40 letu starosti in lahko živijo tudi 400 let.
Škratje ne morejo biti čarovniki.


VILINCI

Vilinci se prosto potikajo po deželah ljudi, vedno dobrodošli, ampak nikoli povsem doma. Dobro so poznani po svoji poeziji, plesu, petju in magičnih umetnostih. Vilinci imajo raje naravne stvari in preprosto lepoto. Ko pa njihovim gozdnatim domovom grozi nevarnost, razkrijejo svojo bojevniško stran in spretnost z mečem, lokom in bojnimi strategijami.
Vilince bolj pogosto kaj zabava kot pa razburi in bolj verjetno je, da so zvedavi kot pohlepni. Zaradi svoje dolge življenjske dobe gledajo na dogodke s precej široko perspektivo in se ne ukvarjajo s stanji, ki so zanje nepomembna. Ko pa zasledujejo nek cilj, pa naj bo to pustolovska misija ali pa učenje nove sposobnosti ali umetnosti, so osredotočeni in nepopustljivi. Prijateljstva in sovraštva sklepajo počasi, še počasneje pa jih pozabijo. Na majhne žaljivke odgovorijo z neodobravanjem, na resne žalitve pa z maščevanjem.
Vilinci so majhni in suhi; visoki okrog 140 cm do  170 cm in ponavadi tehtajo od 42 do 60 kilogramov, s tem da so moški enako visoki kot ženske in komaj kaj težji. Večinoma imajo zelo svetlo, bledo kožo, temne lase in globoko zelene oči. Ne moški ne ženske – razen las – niso poraščeni. Raje imajo preprosta, udobna oblačila, še posebej pastelno zelene in pastelno modre barve in nosijo preprost ter eleganten nakit. Vilince posedujejo nezemeljsko milino in prefinjene poteze. Veliko ljudem in pripadnikom drugih ras se zdijo nepozabno lepi Odrasli postanejo pri približno 110 letih in živijo tudi več kot 700 let.
Vilinci ne morejo biti vampirji.


POLVILINCI

Ljudje in vilinci se včasih poročijo; vilince privlači človeška energija in človeka vilinska milina. Te poroke so sila kratke kar se tiče vilincev, saj se ljudje starajo veliko hitreje od njih, ampak za seboj pustijo vzdržljivo zapuščino – polvilinske otroke. Življenje polvilinca je lahko zelo težko. Če ga oziroma jo vzgajajo vilinci, se zdi, da raste neverjetno hitro, saj doseže zrelost v dveh desetletjih. Tako postane odrasel veliko preden ima čas, da se nauči dovolj o vilinski kulturi in umetnosti ter celo slovnici. Zapusti otroške prijatelje, saj je fizično odrasel, dejansko pa še vedno otrok po vilinskih merilih. Ponavadi zapusti svoj vilinski dom, ki je postal neznan in najde pot  med ljudi.  Če pa ga vzgajajo ljudje, kmalu ugotovi, da je precej drugačen od svojih vrstnikov. Veliko bolj vzvišen, občutljiv, manj ambiciozen in kasneje dozori. Nekateri polvilinci poskušajo spadati med ljudi, med tem ko drugi svojo identiteto odkrijejo v razlikah med njimi in ljudmi. Večina polvilincev si poišče mesto med ljudmi, ampak nekateri se počutijo kot tujci vse življenje.
Večina polvilincev podeduje radovednost, intenzivnost in ambicioznost od svojega človeškega starša ter izostrene čute, ljubezen do narave in smisel za umetnost s strani vilinskega starša.
Ljudem polvilinci izgledajo kot vilinci. Vilincem pa kot ljudje – tudi kličejo jih polljudje. Višina polvilincev variira med okoli 150 cm do okoli 180 cm, teža pa med 45 in 80 kilogrami. Moški so višji in težji od žensk, ampak razlika v teži in višini je manj očitna kot pri ljudeh. Polvilinci imajo svetlejšo in bolj gladko kožo kot ljudje, ampak dejanski odtenek kože, barva las in druge podrobnosti pa so od posameznika do posameznika ravno tako različne kot pri ljudeh. Barvo oči pa imajo zeleno, tako kot vilinci, čeprav je lahko malenkost svetlejša. Odrasli postanejo pri 20 letu starosti in doživijo okrog 180 starosti.
Polvilinci ne morejo biti volkodlaki.


POLOVNJAKI

Polovnjaki so bistri in sposobni oportunisti. Posamezniki in klani si povsod najdejo prostor. Pogosto so tujci in popotniki in drugi nanje pogosto reagirajo s sumničenjem ali pa radovednostjo. Odvisno od klana so lahko zanesljivi in delavni ali pa so tatovi, ki samo čakajo na velik plen in nato izginejo v noč. Ne glede na to ali so nagnjeno v eno ali v drugo smer, so premeteni in iznajdljivi.
Polovnjaki imajo raje težave kot pa dolgčas. So razvpito radovedni. Zanašajo se na svojo sposobnost preživetja in pobega iz nevarnosti, zato se pogosto izkažejo za najbolj drzne izmed vseh ras. Po srcu so nomadi in potujejo kamor jih okoliščine in radovednost zaneseta, dokler se ne pridružijo klanu in ostanejo z njim. Polovnjaki uživajo v bogastvu in ugodnostih, ki jih to prinese, vendar ga ponavadi zapravijo še hitreje kot ga dobijo. Poleg tega so znani tudi po zbirateljstvu. Večina jih zbira običajne stvari kot so knjige, orožje in nakit, nekateri pa stvari kot so kože divjih živali ali pa kar divje živali same.
Polovnjaki so visoki okrog enega metra in tehtajo okrog 15 kilogramov. Njihova koža je rdečkasta, lasje pa so črni in ravni. Barva oči je rjava ali pa črna in moški imajo pogosto dolge zalizce, brke ali brado pa res zelo redko kdaj. Vsi radi nosijo preprosta in praktična oblačila, ki so kar se da udobna. Odrasli postanejo pri 20 letu starosti in živijo okrog 150 let.
Polovnjaki ne morejo biti šamani.

_________________

Though in your grave you lie, I'll always be with you - this rose will never die.... This rose will never die.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://rpgetherness.slovenianforum.com
 
Rase
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
RPG Etherness :: Dobrodošli :: Vse kar morate vedeti-
Pojdi na: